Aceste căști cu inteligență artificială vor fi cel mai cool gadget

de: Alexandru Puiu
14 12. 2017

Bragi este una dintre primele companii care a lansat căști in-ear cu adevărat wireless, iar acum va duce întregul concept la un alt nivel prin inteligență artificială.

În primele lor iterații, căștile Bragi nu au fost cele mai capabile din piață. Veneau la pachet cu un compromis de calitatea audio și probleme de stabilitatea a conexiunii fără fir. Între timp, după alte câteva iterații, câștile sunt suprinzător de bune și încearcă să devină și mai utile în viața de zi cu zi.

După boxe inteligente și câteva perechi de căști inteligente, Bragi a dezvăluit de curând că a colaborat cu Audio Analytic pentru a-și lansa o pereche de căști ghidate de inteligență artificială. Acestea vor fi dezvăluite în întreaga lor splendoare în cadrul târgului de tehnologie CES 2018 ce va avea loc în prima parte a lunii ianuarie.

Aflate momentan în stadiu de proiect, căștile au fost dezvăluite ca fiind primele ”conștiente” de mediul înconjurător. În principiu, va fi vorba de o nouă serie de Bragi Dash Pro a căror inteligență artificială poate să recunoască zgomotele din împrejurimi și să reacționeze în concordanță cu mediul.

Prea multe detalii nu se cunosc la această oră despre viitoarele Bragi Dash Pro, dar s-ar putea să fie sensibile atât la voci sau un mediu conversațional, cât și la diverse sunete ambientale. Dacă începi să vorbești cu prieten, s-ar putea să se diminueze în mod automat nivelul izolării de mediul ambiant, fără să pui mâna pe telefon sau căști. În același timp, dacă se apropie o mașină de salvare s-ar putea ca respectiva frecvență să-ți ajungă la urechi tocmai pentru a înțelege mai bine că este vorba de o urgență.

Partea cea mai bună a întregii ecuații constă în faptul că întregul mecanism de inteligență artificială va fi inclus la nivel hardware în căștile efective și nu depinde de puterea de procesare a smartphone-ului din buzunar. În final, s-ar putea să fii nevoit să pui mai rar mâna pe diverse gadgeturi, iar asta este cel mai important detaliu.